×
Despre noi Proiecte Blog Contact

Decenei

Anul proiectului:

2017

Descriere

Site-ul ”Decenei” are la bază informarea corectă, în primul rând, despre românii din Serbia, indiferent de locul unde se găsesc, ce fel de denumire poartă sau din ce opție politică și confesională fac parte, despre istoria, cultura și viața lor de zi cu zi, încercând să promoveze și să dezvolte conștința națională pe întreg teritoriul Serbiei.

Despre Decenei

Site-ul ”Decenei” are la bază informarea corectă, în primul rând, despre românii din Serbia, indiferent de locul unde se găsesc, ce fel de denumire poartă sau din ce opție politică și confesională fac parte, despre istoria, cultura și viața lor de zi cu zi, încercând să promoveze și să dezvolte conștința națională pe întreg teritoriul Serbiei, iar pe de altă parte, dorește să-i informeze despre România – țara mamă, să informeze românii din România și din toate colțurile lumii despre neamul lor din Serbia, să prezinte știri din regiune și nu în ultimul rând știri de pe mapamond care direct sau indirect influențează și soarta românilor în general.

Avansând materiale de calitate şi un conţinut informaţional de interes public într-o formă liberă şi pe înţelesul tuturor, noi credem că cititorii vor fi mai bine informaţi şi vor lua decizii în cunoştinţa de cauză în legătură cu probleme care ne afectează pe noi toţi.

Iar noi încercăm, așa cum procedează mulți iubitori de neam, să trezim iubirea de acestă seminție măreață, să promovăm valorile umane așa cum au făcut-o și primii învățători și preoți ai strămoșilor noștri (decenei) reușind să reziste în acest spațiu sute și mii de ani, în ciuda tuturor vicisitudinilor istoriei.

Cum este construit?

Site-ul Decenei este construit folosind platforma OctoberCMS, bazată pe Framework-ul Laravel. Design-ul site-ului este unic, alcătuit și customizat doar pentru acest proiect, de la schițare, la design-ul în Adobe Photoshop și apoi la integrarea design-ului într-o temă funcțională OctoberCMS.
Accentul este pus pe securitatea site-ului și pe viteza de încărcare, fiind un site tip blog care are foarte multe articole în baza de date.